Promocija knjige 70 godina NK „Sloga“ Tolisa (1947.-2017.), autora Ilje Dominkovića iz Orašja

Ilija Oršolić, prof. dr. sc. Marin Ćorluka, Iljo Dominković (autor knjige) i Nikica Šiljeg

 

Promocija knjige 70 godina NK „Sloga“ Tolisa (1947.-2017.), autora Ilje Dominkovića iz Orašja

U nazočnosti nekoliko stotina posjetitelja i uglednih gostiju u svečanoj dvorani „Dvor“ u Tolisi 14. lipnja 2017. godine, u sklopu obilježavanja 11. „Dana Tolise“ izvršena je promocija knjige “70 godina NK „Sloga“ Tolisa (1947.-2017.)“, autora Ilje Dominkovića, dugogodišnjeg sportskog djelatnika i novinara iz Orašja. O vrijednoj i bogato opremljenoj knjizi na ukupno 352 stranice s više od 150 fotografija momčadi i pojedinaca, te s nekoliko desetina novinskih članaka, dokumenata, priloga, s imenima preko 1000 pojedinaca, više od 50 tablica sa svim rezultatima i o aktivnostima kluba u sedam desetljeća postojanja govorili su Ilija Oršolić-Panto, ispred NK „Sloga“, zatim recenzenti prof. dr. sc. Marin Ćorluka i Nikica Šiljeg, novinar iz Ljubuškog, kao i autor Iljo Dominković, kojemu je ovo četvrta samostalna knjiga.

- Čitajući sva navedena imena igrača, dužnosnika i onih koji su kroz povijest pomagali Slogu, zaključujem da je svaka kuća u Tolisi dala igrača ili dužnosnika, a to mogu samo ljudi koji istinski vole svoj klub, naglasio je recenzent prof.dr.sc. Marin Ćorluka iz Mostara.

- U knjizi ima emocija, srca i lagane pristranosti koja joj daje uvjerljivost i vjerodostojnost. Sve je zasnovano i utemeljeno na podacima, brojkama, strijelcima i rezultatima što je egzaktni temelj sporta, kazao je Nikica Šiljeg, jedan od recenzenata, na predstavljanju knjige.

Copyright © 2012. Sva prava pridržana. Design by