Zagrepčani gostovali kod imenjaka u Donjoj Mahali

 

Zajednički snimak igrača oba kluba.

 

Posebnu pozornost privukao dolazak Zdravka Mamića

 

 

Nakon više od 44 godine ( proljeće 1973.) momčad višestrukog hrvatskog prvaka, zagrebački Dinamo, gostovao je u Donjoj Mahali kod Orašja. Domaći imenjak Dinamo, član 2. NL F BiH, skupina „sjever“ (osnovan 1946.), s radošću, zadovoljstvom i ponosom ugostio je europsku momčad iz glavnog grada Hrvatske. Utakmica je odigrana u veličanstvenom sportskom ambijentu i pred skoro 2.000 gledatelja. Zagrebački „plavi“ su došli u kompletnom sastavu, što je oduševilo brojne ljubitelje nogometa u oraškoj Posavini. Lijepo vrijeme i dosta kvalitetan teren omogućili su dopadljivu igru, gdje su domaći davali svoj maksimum, da bi gosti tek u samoj završnici prvog dijela preko braniča Petra Stojanovića došli u vodstvo. U nastavku je došla do izražaja bolja spremnost gostiju, ali i jak motiv „pričuva“ da opravdaju povjerenje. Po dva zgoditka zabili su Bosanci Gojak i Hodžić za konačnu pobjedu od 5:0. Posebnu pozornost navijača privukao je dolazak čelnika kluba Mirka Barišića, ali i savjetnika Zdravka Mamića. Gosti iz Zagreba uručili su darove domaćinu u sportskih rekvizitima, a po završetku utakmice organizirano je zajedničko druženje u hotelu Navis u Orašju, uz slavonsku tamburicu, jelo i piće.

 

Za domaće Dinamo nastupili su: M.Živković, D.Mišković (A.Stojković), J.Filipović (D.Klaić), I.Filipović, J.Maskaljević, M.Božić (Z.Klaić), M.Gajčević (F.Knežević), A.Vidović (P.Pejić), S.Buljubašić (I.Maskaljević), A.Turbić (Ma.Živković), Breškić. Trener: Željko Baotić

 

Za momčad Dinama iz Zagreba igrali su: Livaković (Zagorac), Soudani (Rrahmani), Doumbia (Gojak), Lesjak (Henriquez), Olmo, Knežević, Benković (Hodžić), Moro (Perić), Stojanović ((Ćorić), Lešković (Maglica), Marin. Trener: Ivo Milić. Utakmicu su sudili: Franjo Ćulap iz Odžaka, s pomoćnicima Goranom Dujakom (Odžak) i Markom Brezovićem iz Kostrča. Četvrti sudac bio je Kenan Bajraktarević iz Šamca, a delegat Dragan Anđelić iz Donje Mahale.

 

I.DOMINKOVIĆ

 

Copyright © 2012. Sva prava pridržana. Design by